Szkolenie w Grajewie

09 lutego 2017 r.

SZKOLENIE DLA HODOWCÓW BYDŁA MIĘSNEGO

Miejsce szkolenia:                Centrum Tradycji Mleczarstwa – Muzeum Mleka w Grajewie,
ul. Konstytucji 3 Maja 36, 19-200 Grajewo.

I część – szkolenie.

Program szkolenia:

10.00 – 10.10 –     Otwarcie szkolenia – Bogusław Roguś – Prezes Zarządu PZHiPBM,

10.10 – 10.50 –     Weterynaryjna diagnostyka i profilaktyka w stadzie bydła mięsnego. Podstawowe zasady współpracy z lekarzem weterynarii opiekującym  się stadem –
lek. wet. Andrzej Wiszowaty,

10.50 – 11.35 –     Czym kierować się przy wyborze buhaja w stadzie mięsnym –
dr Marcin Gołębiewski – SGGW w Warszawie,

11.35 – 12.20 –    Ekonomiczne aspekty hodowli bydła mięsnego – dr Marek Balcerak – SGGW w Warszawie,

12.20 – 12.40 –     Przerwa kawowa,

12.40 – 12.55 –     Prezentacja firmy Sowul & Sowul Sp. z o.o. – Przemysław Sowul – Prezes Zarządu,

12.55 – 13.10 –     Prezentacja firmy POMELAC Sp. z o.o.,

13.10 – 13.25 –    Prezentacja firmy „EKODARPOL” Zbigniew Zubala – Radosław Decewicz,

13.25 – 13.55 –    Możliwość wsparcia hodowli bydła mięsnego z PROW 2014 – 2020 – Tomasz Szeweluk – Kierownik Biura Wsparcia Inwestycyjnego Podlaskiego OR ARiMR w Białymstoku,

13.55 – 14.10 –     Prezentacja – Bank BGŻ BNP Paribas S.A.,

14.10 – 14.20 –     Prezentacja firmy: Zakład Mięsny Henryk Kowalczyk,

14.20 – 15.00 –     Przerwa obiadowa.

II część – 15.00 – 16.00 – część zamknięta – tylko dla członków Związku.

 

 

Notowania rynkowe

zobacz starsze

Partnerzy