Z wołowiną na Dożynki Prezydenckie.

W dniach 16-17 września 2017 roku odbyły się po raz kolejny Dożynki Prezydenckie w Spale. Wydarzenie ma długa tradycję – zapoczątkowane zostały w roku 1927 przez Prezydenta Ignacego Mościckiego.

Na tej ogólnopolskiej uroczystości nie mogło zabraknąć Polskiego Związku Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego. W ramach projektu „Z wołowiną na Dożynki Prezydenckie”, finansowanego ze środków Funduszu Promocji Mięsa Wołowego, zorganizowaliśmy degustację produktów z wołowiny kulinarnej.

Pomimo niesprzyjającej aury nasze stanowisko cieszyło się dużym zainteresowaniem. Dożynki były dobrą okazją do spotkania dla hodowców bydła mięsnego, jak również konsumentów mięsa wołowego. Odwiedzający stoisko Związku docenili smak produktów sporządzonych z wołowiny kulinarnej.

Notowania rynkowe

zobacz starsze

Partnerzy