DOŻYNKI PREZYDENCKIE W SPALE 2018

W minioną niedzielę pracownicy i członkowie Zarządu Polskiego Związku Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego reprezentowali polskich hodowców bydła mięsnego podczas organizowanych na terenie Centralnego Ośrodka Sportu w Spale Dożynkach Prezydenckich.

W tym roku PZHiPBM zorganizowało dwa stoiska w Spale. Pierwsze na ogólnodostępnym dziedzińcu, gdzie poza możliwością degustowania znakomitej polskiej wołowiny można było zasięgnąć informacji na temat hodowli bydła mięsnego oraz zasad produkcji wołowiny kulinarnej. Odwiedzający Nasze stoisko mogli poznać tajniki przygotowania wołowiny oraz zaopatrzyć się w niezbędną literaturę dotyczącą tematyki produkcji oraz przygotowania wołowiny. Drugie stoisko PZHiPBM popularyzowało rodzimą wołowinę kulinarną podczas kuluarowego spotkania z udziałem Prezydenta Pana Andrzeja Dudy z małżonką Agatą oraz ministra rolnictwa Pana Jana Krzysztofa Ardanowskiego – gospodarzy zorganizowanego spotkania. Na stoisku Polskiego Związku Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego parę prezydencką podejmowali Wiceprezes Jacek Klimza oraz Członek Zarządu Łukasz Cebula. Podczas wieczornego spotkania poza promowaną przez Nas rodzimej produkcji wołowiną, można było degustować liczne polskie tradycyjne produkty spożywcze. Spotkanie dawało możliwość nawiązania cennych kontaktów zarówno wewnątrz jak i poza branżowych.

Dzięki udziałowi PZHiPBM we współorganizacji tegorocznych Dożynek Prezydenckich nie tylko skutecznie została wypromowana polska wołowina kulinarna ale również wyraźnie zaznaczony został głos polskiego hodowcy – producenta tego strategicznego z punktu widzenia polskiej gospodarki produktu.

Zarówno degustacje jak też udział PZHiPBM w Dożynkach Prezydenckich zostały sfinansowane z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego.

Notowania rynkowe

zobacz starsze

Partnerzy