Relacja ze szkolenia
Data publikacji: 15 lutego 2018
Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Lubaniu, był miejscem kolejnego szkolenia dla producentów mięsa wołowego, które odbyło się 1 lutego 2018 r.
Spotkanie otworzyło krótkie wystąpienie Jacka Zarzeckiego, prezesa Polskiego Związku Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego oraz Andrzeja Dolnego Dyrektora Pomorskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Lubaniu.
Na szkoleniu poruszano zagadnienia związane z profilaktyka weterynaryjną w chowie bydła mięsnego, wykład na ten temat przedstawił lek. wet. Wojciech Wójcik. Natomiast o uwarunkowaniach ekonomicznych w produkcji żywca wołowego opowiedział dr inż. Marcin Gołębiewski. Bardzo ważnym aspektem współczesnej hodowli jest pozyskiwanie środków unijnych. W temacie możliwości uzyskania środków z PROW 2014-2020 wypowiedział się przedstawiciel Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa. Spotkanie zakończyła degustacja potraw z mięsa wołowego.
Dziękujemy serdecznie za przybycie.
Szkolenie sfinansowano ze środków Funduszu Promocji Mięsa Wołowego.