Szkolenie w Grajewie
Data publikacji: 7 lutego 2017
09 lutego 2017 r.
SZKOLENIE DLA HODOWCÓW BYDŁA MIĘSNEGO
Miejsce szkolenia: Centrum Tradycji Mleczarstwa – Muzeum Mleka w Grajewie,
ul. Konstytucji 3 Maja 36, 19-200 Grajewo.
I część – szkolenie.
Program szkolenia:
10.00 – 10.10 – Otwarcie szkolenia – Bogusław Roguś – Prezes Zarządu PZHiPBM,
10.10 – 10.50 – Weterynaryjna diagnostyka i profilaktyka w stadzie bydła mięsnego. Podstawowe zasady współpracy z lekarzem weterynarii opiekującym się stadem –
lek. wet. Andrzej Wiszowaty,
10.50 – 11.35 – Czym kierować się przy wyborze buhaja w stadzie mięsnym –
dr Marcin Gołębiewski – SGGW w Warszawie,
11.35 – 12.20 – Ekonomiczne aspekty hodowli bydła mięsnego – dr Marek Balcerak – SGGW w Warszawie,
12.20 – 12.40 – Przerwa kawowa,
12.40 – 12.55 – Prezentacja firmy Sowul & Sowul Sp. z o.o. – Przemysław Sowul – Prezes Zarządu,
12.55 – 13.10 – Prezentacja firmy POMELAC Sp. z o.o.,
13.10 – 13.25 – Prezentacja firmy „EKODARPOL” Zbigniew Zubala – Radosław Decewicz,
13.25 – 13.55 – Możliwość wsparcia hodowli bydła mięsnego z PROW 2014 – 2020 – Tomasz Szeweluk – Kierownik Biura Wsparcia Inwestycyjnego Podlaskiego OR ARiMR w Białymstoku,
13.55 – 14.10 – Prezentacja – Bank BGŻ BNP Paribas S.A.,
14.10 – 14.20 – Prezentacja firmy: Zakład Mięsny Henryk Kowalczyk,
14.20 – 15.00 – Przerwa obiadowa.
II część – 15.00 – 16.00 – część zamknięta – tylko dla członków Związku.