Zapytanie ofertowe nr 1/FPMW/2024

z dnia 25.01.2024 r.

(dotyczy organizacji i obsługi przedsięwzięcia pn. „SZKOLENIA DLA HODOWCÓW I PRODUCENTÓW BYDŁA”, które ma mieć miejsce w 16 lokalizacjach na terenie Polski w dniach 20 lutego – 27 marca 2024 r.)

Informujemy o wyborze oferty w zapytaniu ofertowym nr 1/FPMW/2024 ogłoszonym przez Polski Związek Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego dotyczącym organizacji i obsługi przedsięwzięcia pn. „Szkolenia dla Hodowców i Producentów Bydła”, które ma mieć miejsce w 16 lokalizacjach na terenie Polski w dniach 20 lutego – 27 marca 2024 r.

Zadanie jest związane z przeprowadzeniem konkurencyjnego trybu wyboru wykonawców na realizację zadania pn.: „Szkolenia da Hodowców i Producentów Bydła”.

Postępowanie prowadzone jest zgodnie z:
– Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 26 czerwca 2017 r. w sprawie szczegółowych warunków i trybu udzielania wsparcia finansowego z funduszy promocji produktów rolno-spożywczych (Dz.U. z 2020 r. poz. 2244),
– Ustawą z dnia 22 maja 2009 roku o funduszach promocji produktów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2021 r., poz. 1496),
– Ustawą z dnia 23 kwietnia 1964 r. Kodeks Cywilny (Dz. U. z 2020 r. poz. 1740, z późn.zm.), w szczególności art. 701 – 705,
– Zasadami obsługi funduszy promocji produktów rolno-spożywczych – zał. do Zarządzenia Nr 06/2022/Z Dyrektora Generalnego KOWR z dnia 20.01.2022 r.

Liczba złożonych ofert – 1
Liczba ofert odrzuconych – brak

W toku postępowania wyłoniono ofertę złożoną przez Agencję Reklamową Matrix s.c. ul. J. Wengris 17, 10-765 Olsztyn.

Podstawa prawna:

Postępowanie prowadzone jest zgodnie z:

  • Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 26 czerwca 2017 r. w sprawie szczegółowych warunków i trybu udzielania wsparcia finansowego z funduszy promocji produktów rolno-spożywczych (Dz.U. z 2020 r. poz. 2244),
  • Ustawą z dnia 22 maja 2009 roku o funduszach promocji produktów rolno-spożywczych (tj..: Dz. U. z 2021 r., poz. 1496),
  • Ustawą  z dnia 23 kwietnia 1964r. Kodeks Cywilny (t.j.: Dz. U. z 2020 r. poz. 1740, z późn. zm.),
    w szczególności art. 701 – 705,
  • Zasadami obsługi funduszy promocji produktów rolno-spożywczych – zał. do Zarządzenia Nr 06/2022/Z Dyrektora Generalnego KOWR z dnia 20.01.2022 r.

I. ZAMAWIAJĄCY

Polski Związek Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego
ul. Rakowiecka 32
02-532 Warszawa
NIP: 527-20-04-291, REGON: 011639653, KRS: 0000100924

II. OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

Przedmiotem zamówienia jest  organizacja i obsługa przedsięwzięcia pn. „SZKOLENIA DLA HODOWCÓW I PRODUCENTÓW BYDŁA”, które ma mieć miejsce w 16 lokalizacjach na terenie Polski w dniach 20 lutego – 27 marca 2024 r

Opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do niniejszego zapytania ofertowego.

III. TERMIN WYKONANIA ZAMÓWIENIA

20 lutego – 27 marca 2024 r.

IV WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU

1. W postępowaniu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy złożą pisemne oświadczenie, iż: nie są w stanie upadłości, likwidacji itp.

2. W postępowaniu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy w okresie ostatnich pięciu lat, przed upływem terminu składnia ofert (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie) zorganizowali należycie przynajmniej jedno wydarzenie o podobnym charakterze dla hodowców bydła mięsnego, o wartości nie mniejszej niż 200 000 zł.

3. Oferent zobowiązany jest do złożenia oferty według wzoru stanowiącego załącznik nr 3 do niniejszego zapytania.

4. Oferty nie spełniające warunków udziału w postępowaniu zostaną odrzucone i nie będą podlegać dalszej ocenie.

5. Dokonanie oceny spełnienia warunków będzie odbywało się na podstawie złożonego oświadczenia
i wykazu przeprowadzonych szkoleń/konferencji w przeciągu ostatnich 5 lat.

Wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 2 do niniejszego zapytania ofertowego.

V. PRZESŁANKI DO ODRZUCENIA OFERTY

Oferta zostanie odrzucona jeżeli:

  • jej treść nie odpowiada treści zapytania ofertowego
  • nie spełnia warunków udziału w postępowaniu
  • wykonawcą zadania jest osoba fizyczna, o której mowa w § 8 ust.3 rozporządzenia z dnia 26 czerwca 2017 r. w sprawie szczegółowych warunków i trybu udzielania wsparcia finansowego z funduszy promocji produktów rolno-spożywczych.

 Zgodnie z paragrafem 8 ust 3 Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 26 czerwca 2017 roku w sprawie szczegółowych warunków i trybu udzielenia wsparcia finansowego z funduszu promocji produktów rolno-spożywczych wykonawcą zadania przedstawionego w niniejszym zapytaniu ofertowym nie może być osoba fizyczna, która:

  1. pełni funkcję członka komisji zarządzającej funduszu promocji;
  2. pełni funkcję członka organu zarządzającego lub nadzorczego podmiotu, któremu udzielono wsparcia;
  3. jest osobą upoważnioną do zaciągania zobowiązań w imieniu podmiotu, któremu udzielono wsparcia, lub osobą wykonującą w jego imieniu czynności związane z procedurą wyboru wykonawcy;
  4. pozostaje w związku małżeńskim, w stosunku pokrewieństwa lub powinowactwa w linii prostej, pokrewieństwa drugiego stopnia lub powinowactwa drugiego stopnia w linii bocznej lub w stosunku przysposobienia, opieki lub kurateli, z osobą pełniącą funkcje, o których mowa w pkt 1–3.
  5. zostanie złożona po terminie.

VI. KRYTERIA WYBORU OFERTY

Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej oferty w oparciu o kryteria:

  1. cena  – 90 %
  • rodzaj mięsa wykorzystanego do wykonania posiłku – 10%

W przypadku tego kryterium będzie brany pod uwagę rodzaj mięsa jakie zostanie wykorzystane do przygotowania posiłków (drugiego dania obiadowego) wydawanych w trakcie szkoleń

Ocena przyznania punktów wygląda następująco.

Za przygotowanie posiłku na bazie mięsa wołowego – 10 pkt.

Za przygotowanie posiłku na bazie innego rodzaju mięsa – 5 pkt.

Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która w wyniku oceny otrzyma największą liczbę punktów stanowiących sumę punktów za kryterium „cena” i kryterium „rodzaj mięsa wykorzystanego do przygotowania posiłku”. Maksymalna ilość punktów, którą można osiągnąć – po przeliczeniu ilości punktów przyznanych za kryterium „cena” oraz „”rodzaj mięsa wykorzystanego do przygotowania posiłku” wynosi 100.

Pc = C + T

Gdzie:

Pc – punkty całkowite za kryterium „cena” i „rodzaj mięsa wykorzystanego do przygotowania posiłku”,
C – ilość punktów uzyskanych za kryterium „cena”,
T – przyznana ilość punktów za kryterium „rodzaj mięsa wykorzystanego do przygotowania posiłku”.

Brak wyraźnej deklaracji będzie skutkował przyznaniem 0 punktów za dane kryterium.

VII. WYBÓR OFERTY

  1. Postępowanie prowadzone na drodze konkurencyjnego wyboru wykonawców może zostać zakończone bez wyboru oferty:
  2. kiedy wszystkie złożone oferty będą podlegać odrzuceniu,
  3. kiedy nie wpłynie żadna oferta,
  4. bez podania przyczyny.
  • Zamawiający zastrzega sobie prawo do niedokonania wyboru najkorzystniejszej oferty bez podania przyczyny.
  • Zamawiający ma prawo do zakończenia konkurencyjnego trybu wykonawców w każdym czasie, bez wyboru jakiegokolwiek oferenta bez podania przyczyny.
  • Oferentom nie przysługuje wobec zamawiającego jakiekolwiek roszczenie z tego tytułu. Od podjętej decyzji nie przysługuje odwołanie. Wszelkie pisma składane przez Wykonawców, mające charakter odwołań od rozstrzygnięć Zamawiający pozostawi bez rozpatrzenia.
  • W przypadku, gdy wybór najkorzystniejszej oferty nie byłby możliwy z uwagi na fakt, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie i warunkach, Zamawiający wezwie tych Oferentów, do złożenia w terminie minimum 3 dni ofert dodatkowych.
  • Oferenci składając oferty dodatkowe, nie mogą oferować cen wyższych niż zaoferowane
    w złożonych wcześniej ofertach podstawowych.
  • Z Oferentem zostanie zawarta umowa w formie pisemnej, niezwłocznie po wyborze najkorzystniejszej oferty. Wszelkie zmiany umowy wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności.

Wybór oferty nastąpi 5 lutego 2024 r. w siedzibie Polskiego Związku Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego w Warszawie ul. Rakowiecka 32.

VIII. WYMAGANE DOKUMENTY

  1. Podpisane oświadczenia stanowiące załącznik nr 2 do zapytania ofertowego.
  2. Podpisany formularz ofertowy stanowiący załącznik nr 3 do zapytania ofertowego.
  3. Wykaz przeprowadzonych szkoleń/konferencji w przeciągu ostatnich 5 lat.
  4. Zgoda na przetwarzanie danych osobowych.

IX. MIEJSCE ORAZ TERMIN SKŁADANIA OFERT

Zgodnie z Zasadami obsługi funduszy promocji produktów rolno-spożywczych (zał. do Zarządzenia

Nr 06/2022/Z Dyrektora Generalnego KOWR z dnia 20.01.2022 r.)  termin na złożenie oferty nie może być krótszy niż 7 dni od dnia upublicznienia zapytania ofertowego na stronie internetowej, wysłania e-mailem lub daty doręczenia osobistego (potwierdzenie odbioru).

  1. Prosimy o przesłanie swojej oferty za pośrednictwem poczty tradycyjnej, elektronicznej (bydlo@bydlo.com.pl) lub osobiście na adres: ul. Rakowiecka 32, 02-532 Warszawa do dnia 5 lutego 2024 r.  do godz. 10.00.
  2. W przypadku przesyłek pocztowych liczy się data wpływu do siedziby zamawiającego.

X. INNE POSTANOWIENIA

  1. Termin związania ofertą: 30 dni.
  2. Postępowanie prowadzone jest w trybie konkurencyjnego wyboru wykonawców, zgodnie
    z zasadami obsługi funduszu promocji produktów rolno-spożywczych stanowiących załącznik do Zarządzenia Nr 06/2022/Z Dyrektora Generalnego KOWR.
  3. Postępowanie jest związane z realizacja zadania pt. „Szkolenia dla Hodowców i Producentów Bydła”, które jest finansowane ze środków Funduszu Promocji Mięsa Wołowego.
  4. Niniejsze zaproszenia do składania ofert upubliczniono na stronie internetowej https://bydlo.com.pl/ w dniu 25 stycznia 2024 r.
  5. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. Rozwiązania wariantowe nie będą rozpatrywane.
  6. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składnia ofert częściowych. Każdy Oferent ma prawo do złożenia jednej oferty na całość zadania.
  7. Zamawiający i Wykonawca przekazują sobie wszelkie pisma, zawiadomienia, informacje: pisemnie lub drogą elektroniczną.
  8. Zamawiający dopuszcza możliwość powierzenia części zamówienia podwykonawcom.
  9. Postępowanie prowadzi się w języku polskim.

Załączniki:

  1. Opis przedmiotu zamówienia.
  2. Oświadczenia.
  3. Formularz ofertowy.
  4. Zgoda na przetwarzanie danych osobowych.

Notowania rynkowe

zobacz starsze

Partnerzy