Zapytanie ofertowe nr 1/FPMW/2024
Data publikacji: 25 stycznia 2024
z dnia 25.01.2024 r.
(dotyczy organizacji i obsługi przedsięwzięcia pn. „SZKOLENIA DLA HODOWCÓW I PRODUCENTÓW BYDŁA”, które ma mieć miejsce w 16 lokalizacjach na terenie Polski w dniach 20 lutego – 27 marca 2024 r.)
Informujemy o wyborze oferty w zapytaniu ofertowym nr 1/FPMW/2024 ogłoszonym przez Polski Związek Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego dotyczącym organizacji i obsługi przedsięwzięcia pn. „Szkolenia dla Hodowców i Producentów Bydła”, które ma mieć miejsce w 16 lokalizacjach na terenie Polski w dniach 20 lutego – 27 marca 2024 r.
Zadanie jest związane z przeprowadzeniem konkurencyjnego trybu wyboru wykonawców na realizację zadania pn.: „Szkolenia da Hodowców i Producentów Bydła”.
Postępowanie prowadzone jest zgodnie z:
– Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 26 czerwca 2017 r. w sprawie szczegółowych warunków i trybu udzielania wsparcia finansowego z funduszy promocji produktów rolno-spożywczych (Dz.U. z 2020 r. poz. 2244),
– Ustawą z dnia 22 maja 2009 roku o funduszach promocji produktów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2021 r., poz. 1496),
– Ustawą z dnia 23 kwietnia 1964 r. Kodeks Cywilny (Dz. U. z 2020 r. poz. 1740, z późn.zm.), w szczególności art. 701 – 705,
– Zasadami obsługi funduszy promocji produktów rolno-spożywczych – zał. do Zarządzenia Nr 06/2022/Z Dyrektora Generalnego KOWR z dnia 20.01.2022 r.Liczba złożonych ofert – 1
Liczba ofert odrzuconych – brak
W toku postępowania wyłoniono ofertę złożoną przez Agencję Reklamową Matrix s.c. ul. J. Wengris 17, 10-765 Olsztyn.
Podstawa prawna:
Postępowanie prowadzone jest zgodnie z:
- Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 26 czerwca 2017 r. w sprawie szczegółowych warunków i trybu udzielania wsparcia finansowego z funduszy promocji produktów rolno-spożywczych (Dz.U. z 2020 r. poz. 2244),
- Ustawą z dnia 22 maja 2009 roku o funduszach promocji produktów rolno-spożywczych (tj..: Dz. U. z 2021 r., poz. 1496),
- Ustawą z dnia 23 kwietnia 1964r. Kodeks Cywilny (t.j.: Dz. U. z 2020 r. poz. 1740, z późn. zm.),
w szczególności art. 701 – 705, - Zasadami obsługi funduszy promocji produktów rolno-spożywczych – zał. do Zarządzenia Nr 06/2022/Z Dyrektora Generalnego KOWR z dnia 20.01.2022 r.
I. ZAMAWIAJĄCY
Polski Związek Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego
ul. Rakowiecka 32
02-532 Warszawa
NIP: 527-20-04-291, REGON: 011639653, KRS: 0000100924
II. OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
Przedmiotem zamówienia jest organizacja i obsługa przedsięwzięcia pn. „SZKOLENIA DLA HODOWCÓW I PRODUCENTÓW BYDŁA”, które ma mieć miejsce w 16 lokalizacjach na terenie Polski w dniach 20 lutego – 27 marca 2024 r
Opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do niniejszego zapytania ofertowego.
III. TERMIN WYKONANIA ZAMÓWIENIA
20 lutego – 27 marca 2024 r.
IV WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
1. W postępowaniu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy złożą pisemne oświadczenie, iż: nie są w stanie upadłości, likwidacji itp.
2. W postępowaniu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy w okresie ostatnich pięciu lat, przed upływem terminu składnia ofert (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie) zorganizowali należycie przynajmniej jedno wydarzenie o podobnym charakterze dla hodowców bydła mięsnego, o wartości nie mniejszej niż 200 000 zł.
3. Oferent zobowiązany jest do złożenia oferty według wzoru stanowiącego załącznik nr 3 do niniejszego zapytania.
4. Oferty nie spełniające warunków udziału w postępowaniu zostaną odrzucone i nie będą podlegać dalszej ocenie.
5. Dokonanie oceny spełnienia warunków będzie odbywało się na podstawie złożonego oświadczenia
i wykazu przeprowadzonych szkoleń/konferencji w przeciągu ostatnich 5 lat.
Wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 2 do niniejszego zapytania ofertowego.
V. PRZESŁANKI DO ODRZUCENIA OFERTY
Oferta zostanie odrzucona jeżeli:
- jej treść nie odpowiada treści zapytania ofertowego
- nie spełnia warunków udziału w postępowaniu
- wykonawcą zadania jest osoba fizyczna, o której mowa w § 8 ust.3 rozporządzenia z dnia 26 czerwca 2017 r. w sprawie szczegółowych warunków i trybu udzielania wsparcia finansowego z funduszy promocji produktów rolno-spożywczych.
Zgodnie z paragrafem 8 ust 3 Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 26 czerwca 2017 roku w sprawie szczegółowych warunków i trybu udzielenia wsparcia finansowego z funduszu promocji produktów rolno-spożywczych wykonawcą zadania przedstawionego w niniejszym zapytaniu ofertowym nie może być osoba fizyczna, która:
- pełni funkcję członka komisji zarządzającej funduszu promocji;
- pełni funkcję członka organu zarządzającego lub nadzorczego podmiotu, któremu udzielono wsparcia;
- jest osobą upoważnioną do zaciągania zobowiązań w imieniu podmiotu, któremu udzielono wsparcia, lub osobą wykonującą w jego imieniu czynności związane z procedurą wyboru wykonawcy;
- pozostaje w związku małżeńskim, w stosunku pokrewieństwa lub powinowactwa w linii prostej, pokrewieństwa drugiego stopnia lub powinowactwa drugiego stopnia w linii bocznej lub w stosunku przysposobienia, opieki lub kurateli, z osobą pełniącą funkcje, o których mowa w pkt 1–3.
- zostanie złożona po terminie.
VI. KRYTERIA WYBORU OFERTY
Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej oferty w oparciu o kryteria:
- cena – 90 %
- rodzaj mięsa wykorzystanego do wykonania posiłku – 10%
W przypadku tego kryterium będzie brany pod uwagę rodzaj mięsa jakie zostanie wykorzystane do przygotowania posiłków (drugiego dania obiadowego) wydawanych w trakcie szkoleń
Ocena przyznania punktów wygląda następująco.
Za przygotowanie posiłku na bazie mięsa wołowego – 10 pkt.
Za przygotowanie posiłku na bazie innego rodzaju mięsa – 5 pkt.
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która w wyniku oceny otrzyma największą liczbę punktów stanowiących sumę punktów za kryterium „cena” i kryterium „rodzaj mięsa wykorzystanego do przygotowania posiłku”. Maksymalna ilość punktów, którą można osiągnąć – po przeliczeniu ilości punktów przyznanych za kryterium „cena” oraz „”rodzaj mięsa wykorzystanego do przygotowania posiłku” wynosi 100.
Pc = C + T
Gdzie:
Pc – punkty całkowite za kryterium „cena” i „rodzaj mięsa wykorzystanego do przygotowania posiłku”,
C – ilość punktów uzyskanych za kryterium „cena”,
T – przyznana ilość punktów za kryterium „rodzaj mięsa wykorzystanego do przygotowania posiłku”.
Brak wyraźnej deklaracji będzie skutkował przyznaniem 0 punktów za dane kryterium.
VII. WYBÓR OFERTY
- Postępowanie prowadzone na drodze konkurencyjnego wyboru wykonawców może zostać zakończone bez wyboru oferty:
- kiedy wszystkie złożone oferty będą podlegać odrzuceniu,
- kiedy nie wpłynie żadna oferta,
- bez podania przyczyny.
- Zamawiający zastrzega sobie prawo do niedokonania wyboru najkorzystniejszej oferty bez podania przyczyny.
- Zamawiający ma prawo do zakończenia konkurencyjnego trybu wykonawców w każdym czasie, bez wyboru jakiegokolwiek oferenta bez podania przyczyny.
- Oferentom nie przysługuje wobec zamawiającego jakiekolwiek roszczenie z tego tytułu. Od podjętej decyzji nie przysługuje odwołanie. Wszelkie pisma składane przez Wykonawców, mające charakter odwołań od rozstrzygnięć Zamawiający pozostawi bez rozpatrzenia.
- W przypadku, gdy wybór najkorzystniejszej oferty nie byłby możliwy z uwagi na fakt, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie i warunkach, Zamawiający wezwie tych Oferentów, do złożenia w terminie minimum 3 dni ofert dodatkowych.
- Oferenci składając oferty dodatkowe, nie mogą oferować cen wyższych niż zaoferowane
w złożonych wcześniej ofertach podstawowych. - Z Oferentem zostanie zawarta umowa w formie pisemnej, niezwłocznie po wyborze najkorzystniejszej oferty. Wszelkie zmiany umowy wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności.
Wybór oferty nastąpi 5 lutego 2024 r. w siedzibie Polskiego Związku Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego w Warszawie ul. Rakowiecka 32.
VIII. WYMAGANE DOKUMENTY
- Podpisane oświadczenia stanowiące załącznik nr 2 do zapytania ofertowego.
- Podpisany formularz ofertowy stanowiący załącznik nr 3 do zapytania ofertowego.
- Wykaz przeprowadzonych szkoleń/konferencji w przeciągu ostatnich 5 lat.
- Zgoda na przetwarzanie danych osobowych.
IX. MIEJSCE ORAZ TERMIN SKŁADANIA OFERT
Zgodnie z Zasadami obsługi funduszy promocji produktów rolno-spożywczych (zał. do Zarządzenia
Nr 06/2022/Z Dyrektora Generalnego KOWR z dnia 20.01.2022 r.) termin na złożenie oferty nie może być krótszy niż 7 dni od dnia upublicznienia zapytania ofertowego na stronie internetowej, wysłania e-mailem lub daty doręczenia osobistego (potwierdzenie odbioru).
- Prosimy o przesłanie swojej oferty za pośrednictwem poczty tradycyjnej, elektronicznej (bydlo@bydlo.com.pl) lub osobiście na adres: ul. Rakowiecka 32, 02-532 Warszawa do dnia 5 lutego 2024 r. do godz. 10.00.
- W przypadku przesyłek pocztowych liczy się data wpływu do siedziby zamawiającego.
X. INNE POSTANOWIENIA
- Termin związania ofertą: 30 dni.
- Postępowanie prowadzone jest w trybie konkurencyjnego wyboru wykonawców, zgodnie
z zasadami obsługi funduszu promocji produktów rolno-spożywczych stanowiących załącznik do Zarządzenia Nr 06/2022/Z Dyrektora Generalnego KOWR. - Postępowanie jest związane z realizacja zadania pt. „Szkolenia dla Hodowców i Producentów Bydła”, które jest finansowane ze środków Funduszu Promocji Mięsa Wołowego.
- Niniejsze zaproszenia do składania ofert upubliczniono na stronie internetowej https://bydlo.com.pl/ w dniu 25 stycznia 2024 r.
- Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. Rozwiązania wariantowe nie będą rozpatrywane.
- Zamawiający nie dopuszcza możliwości składnia ofert częściowych. Każdy Oferent ma prawo do złożenia jednej oferty na całość zadania.
- Zamawiający i Wykonawca przekazują sobie wszelkie pisma, zawiadomienia, informacje: pisemnie lub drogą elektroniczną.
- Zamawiający dopuszcza możliwość powierzenia części zamówienia podwykonawcom.
- Postępowanie prowadzi się w języku polskim.
Załączniki:
- Opis przedmiotu zamówienia.
- Oświadczenia.
- Formularz ofertowy.
- Zgoda na przetwarzanie danych osobowych.