Informacja o wyborze oferty w postepowaniu 6/FPMW/2024

Data publikacji: 13 czerwca 2024

z dnia 13.06.2024 r.

(dotyczy zapewnienia usługi cateringowej podczas realizacji przedsięwzięcia pn. VI Krajowa Wystawa Bydła Mięsnego.)

Informujemy o wyborze oferty w postępowaniu konkursowym nr 6/FPMW/2024 przeprowadzonym przez Polski Związek Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego, dotyczącym zapewnienia usługi cateringowej podczas realizacji przedsięwzięcia pn. „VI Krajowa Wystawa Bydła Mięsnego”, które ma mieć miejsce w Szepietowie, w dniach 29-30 czerwca 2024 r.

Zadanie jest związane z przeprowadzeniem konkurencyjnego trybu wyboru wykonawców na realizację części zadania pn.: „VI Krajowa Wystawa Bydła Mięsnego.”

Postępowanie prowadzone jest zgodnie z:

– Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 26 czerwca 2017 r. w sprawie szczegółowych warunków i trybu udzielania wsparcia finansowego z funduszy promocji produktów rolno-spożywczych (Dz.U. z 2020 r. poz. 2244, z późn.zm.),

– Ustawą z dnia 22 maja 2009 roku o funduszach promocji produktów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2021 r., poz. 1496),

– Ustawą z dnia 23 kwietnia 1964 r. Kodeks Cywilny (Dz. U. z 2020 r. poz. 1740, z późn.zm.), w szczególności art. 701 – 705,

– Zasadami obsługi funduszy promocji produktów rolno-spożywczych – zał. do Zarządzenia Nr 06/2022/Z Dyrektora Generalnego KOWR z dnia 20.01.2022 r.

Liczba złożonych ofert – 6

Liczba ofert odrzuconych – 2

W toku postępowania wyłoniono ofertę złożoną przez: KMS INSPIRACJA Sp. z o.o.; ul. Ryżowa 45a lok. 1, 02-495 Warszawa

Podstawa prawna:

Postępowanie prowadzone jest zgodnie z:

  • Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 26 czerwca 2017 r. w sprawie szczegółowych warunków i trybu udzielania wsparcia finansowego z funduszy promocji produktów rolno-spożywczych (Dz.U. z 2020 r. poz. 2244, z późn.zm.),
  • Ustawą z dnia 22 maja 2009 roku o funduszach promocji produktów rolno-spożywczych (t.j.: Dz.U. z 2021 r., poz. 1496),
  • Ustawą z dnia 23 kwietnia 1964r. Kodeks Cywilny (t.j.: Dz. U. z 2020 r. poz. 1740, z późn.zm.), w szczególności art. 701 – 705,
  • Zasadami obsługi funduszy promocji produktów rolno-spożywczych – zał. do Zarządzenia Nr 06/2022/Z Dyrektora Generalnego KOWR z dnia 20.01.2022 r.

I. ZAMAWIAJĄCY

Polski Związek Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego,
ul. Rakowiecka 32
02-532 Warszawa
NIP: 527-20-04-291, REGON: 011639653, KRS: 0000100924

II. OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie usługi cateringowej podczas realizacji przedsięwzięcia pn. „VI Krajowa Wystawa Bydła Mięsnego”, które ma mieć miejsce w Szepietowie w woj. podlaskim w dniach
29-30 czerwca 2024r.

Opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do niniejszego zapytania ofertowego.

III. TERMIN WYKONANIA ZAMÓWIENIA

29-30 czerwca 2024r.

IV WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU

  1. W postępowaniu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy złożą pisemne oświadczenie, iż: nie są w stanie upadłości, likwidacji itp.;
  2. W postępowaniu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy udokumentują pochodzenie mięsa.
  3. Oferent zobowiązany jest do złożenia oferty według wzoru stanowiącego załącznik nr 3 do niniejszego zapytania.
  4. Oferty nie spełniające warunków udziału w postępowaniu zostaną odrzucone i nie będą podlegać dalszej ocenie.
  1. Dokonanie oceny spełnienia warunków będzie odbywało się na podstawie złożonego oświadczenia.

Wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 2 do niniejszego zapytania ofertowego.

V. PRZESŁANKI DO ODRZUCENIA OFERTY

Oferta zostanie odrzucona jeżeli:

  • jej treść nie odpowiada treści zapytania ofertowego
  • nie spełnia warunków udziału w postępowaniu
  • wykonawcą zadania jest osoba fizyczna, o której mowa w § 8 ust.3 rozporządzenia z dnia 26 czerwca 2017 r. w sprawie szczegółowych warunków i trybu udzielania wsparcia finansowego z funduszy promocji produktów rolno-spożywczych.

Zgodnie z paragrafem 8 ust 3 Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 26 czerwca 2017 roku w sprawie szczegółowych warunków i trybu udzielenia wsparcia finansowego z funduszu promocji produktów rolno-spożywczych wykonawcą zadania przedstawionego w niniejszym zapytaniu ofertowym nie może być osoba fizyczna, która:

  1. pełni funkcję członka komisji zarządzającej funduszu promocji;
  2. pełni funkcję członka organu zarządzającego lub nadzorczego podmiotu, któremu udzielono wsparcia;
  3. jest osobą upoważnioną do zaciągania zobowiązań w imieniu podmiotu, któremu udzielono wsparcia lub osobą wykonującą w jego imieniu czynności związane z procedurą wyboru wykonawcy;
  4. pozostaje w związku małżeńskim, w stosunku pokrewieństwa lub powinowactwa w linii prostej, pokrewieństwa drugiego stopnia lub powinowactwa drugiego stopnia w linii bocznej lub w stosunku przysposobienia, opieki lub kurateli z osobą pełniącą funkcje, o których mowa w pkt 1–3.
  5. zostanie złożona po terminie

VI. KRYTERIA WYBORU OFERTY

Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej oferty w oparciu o kryteria:

  1. cena – 50 %
  2. jakość – 50%

W przypadku tego kryterium będzie brane pod uwagę z jakiego rodzaju mięsa zostało przyrządzone danie kulinarne.

W przypadku przygotowania potrawy z mięsa wołowego pochodzącego z bydła:

ras mlecznych – 0 pkt
mieszańców ras mlecznych i mięsnych – 25 pkt
mieszańców ras mięsnych lub mięso pochodzące od czystorasowego bydła mięsnego – 50 pkt

Za najkorzystniejszą ofertę zostaną uznana oferta, która w wyniku oceny otrzyma największą liczbę punktów stanowiących sumę punktów za kryterium „cena” i kryterium „jakość”. Maksymalna ilość punktów, którą można osiągnąć – po przeliczeniu ilości punktów przyznanych za kryterium „cena” oraz „jakość”, wynosi 100.

Pc = C + J

Gdzie:

Pc – punkty całkowite za kryterium „cena” i „jakość”;
C – przyznana ilość punktów uzyskanych w kryterium „cena”;
J – przyznana ilość punktów w kryterium „jakość”.

Brak wyraźnej deklaracji będzie skutkował przyznaniem 0 punktów w danym kryterium.

VII. WYBÓR OFERTY

  1. Postępowanie prowadzone na drodze konkurencyjnego wyboru wykonawców może zostać zakończone bez wyboru oferty:
    a) kiedy wszystkie złożone oferty będą podlegać odrzuceniu
    b) kiedy nie wpłynie żadna oferta
    c) bez podania przyczyny
  1. Zamawiający zastrzega sobie prawo do niedokonania wyboru najkorzystniejszej oferty bez podania przyczyny. Zamawiający ma prawo do zakończenia konkurencyjnego trybu wykonawców w każdym czasie bez wyboru jakiegokolwiek oferenta, bez podania przyczyny.
  1. Oferentom nie przysługują wobec zamawiającego jakiekolwiek roszczenia z tego tytułu. Od podjętej decyzji nie przysługuje odwołanie. Wszelkie pisma składane przez Wykonawców mające charakter odwołań od rozstrzygnięć Zamawiający pozostawi bez rozpatrzenia.
  2. W przypadku, gdy wybór najkorzystniejszej oferty nie byłby możliwy z uwagi na fakt, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie i warunkach, Zamawiający wezwie tych Oferentów, do złożenia w terminie minimum 3 dni ofert dodatkowych.
  3. Oferenci składając oferty dodatkowe, nie mogą oferować cen wyższych niż zaoferowane w złożonych wcześniej ofertach podstawowych.

Wybór oferty nastąpi 21 czerwca 2024 r. w siedzibie Polskiego Związku Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego w Warszawie ul Rakowiecka 32.

VIII. WYMAGANE DOKUMENTY

  1. Podpisane oświadczenia stanowiące załącznik nr 2 do zapytanie ofertowego
  2. Podpisany formularz ofertowy stanowiący załącznik nr 3 do zapytania ofertowego
  3. Zgoda na przetwarzanie danych osobowych

IX. MIEJSCE ORAZ TERMIN SKŁADANIA OFERT

Zgodnie z Zasadami obsługi funduszy promocji produktów rolno-spożywczych termin na złożenie oferty nie może być krótszy niż 7 dni od dnia upublicznienia zapytania ofertowego na stronie internetowej, wysłania e-mailem lub daty doręczenia osobistego (potwierdzenie odbioru).

  1. Prosimy o przesłanie swojej oferty za pośrednictwem poczty tradycyjnej, elektronicznej (bydlo@bydlo.com.pl) lub osobiście na adres: ul. Rakowiecka 32, 02-532 Warszawa do dnia 21 czerwca 2024 r. do godz. 10.00
  2. W przypadku przesyłek pocztowych liczy się data wpływu do siedziby zamawiającego.

X. INNE POSTANOWIENIA

  1. Termin związania ofertą: 20 dni
  2. Postępowanie prowadzone jest w trybie konkurencyjnego wyboru wykonawców zgodnie z zasadami obsługi funduszu promocji produktów rolno-spożywczych stanowiących załącznik do Zarządzenia Nr 06/2022/Z Dyrektora Generalnego KOWR
  3. Postępowanie jest związane z realizacją zadania pt. „VI Krajowa Wystawa Bydła Mięsnego”, które jest finansowane ze środków Funduszu Promocji Mięsa Wołowego.
  4. Niniejsze zaproszenie do składania ofert upubliczniono na stronie internetowej https://bydlo.com.pl/ w dniu 13 czerwca 2024 r.
  5. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. Rozwiązania wariantowe nie będą rozpatrywane
  6. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składnia ofert częściowych. Każdy Oferent ma prawo do złożenia jednej oferty na całość zadania.
  7. Zamawiający i Wykonawca przekazują sobie wszelkie pisma, zawiadomienia, informacje: pisemnie lub drogą elektroniczną.
  8. Zamawiający dopuszcza możliwość powierzenia części zamówienia podwykonawcom.
  9. Postępowanie prowadzi się w języku polskim.

Załączniki

  1. Opis przedmiotu zamówienia
  2. Oświadczenia
  3. Formularz ofertowy
  4. Zgoda na przetwarzanie danych osobowych

Loading

Notowania rynkowe

zobacz starsze

Partnerzy