Degustacja wołowiny kulinarnej, Warszawa 23-24.07.2016 r.
Data publikacji: 18 sierpnia 2016
W dniach 23-24 lipca br. Polski Związek Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego, w ramach zadania „Prawdziwej wołowiny smak” finansowanego z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego, prowadził degustację produktów z wołowiny kulinarnej pochodzącej ze stad naszych hodowców, której jakość zapewniła wyśmienity smak serwowanych hamburgerów i steków.
Degustacja, w arkadach Centralnej Biblioteki Rolniczej im. Michała Oczapowskiego w Warszawie, była połączona z pokazem przygotowania wołowiny kulinarnej, który dowiódł, że jej przygotowanie do spożycia jest łatwe i szybkie.
W tle, przyciągał uwagę, emitowany film przedstawiający proces powstania i przygotowania wysokiej jakości wołowiny kulinarnej do spożycia.
Niezmiernie nasz cieszyły pochlebne opinie degustujących, wśród których nie zabrakło również uczestników Światowych Dni Młodzieży, którzy docenili prawdziwej wołowiny smak pochodzącej z polskich hodowli.