SZKOLENIE DLA HODOWCÓW BYDŁA MIĘSNEGO
Data publikacji: 20 stycznia 2017
2 lutego 2017 r.
Miejsce szkolenia:
Instytut Zootechniki PIB, ul. Krakowska 1, 32-083 Balice,
I część – szkolenie.
Program szkolenia:
10.00 – 10.15 – Otwarcie szkolenia – Bogusław Roguś – Prezes Zarządu PZHiPBM oraz Eugeniusz Herbut – Dyrektor IZ PIB w Balicach,
10.15 – 11.00 – Współczesne zagrożenia epizootyczne u bydła i ich wpływ na organizację rozrodu u bydła mięsnego – lek. wet. Sławomir Gołyś,
11.00 – 11.45 – Czym kierować się przy wyborze buhaja w stadzie mięsnym – dr Marcin Gołębiewski – SGGW w Warszawie,
11.45 – 12.30 – Ekonomiczne aspekty hodowli bydła mięsnego – dr Marek Balcerak – SGGW w Warszawie,
12.30 – 12.50 – Przerwa kawowa,
12.50 – 13.10 – Prezentacja – Bank BGŻ BNP Paribas S.A.,
13.10 – 13.30 – Prezentacja firmy Sowul & Sowul Sp. z o.o.,
13.30 – 14.15 – Ocena wartości hodowlanej buhajów ras mięsnych – dr Zenon Choroszy – IZ PIB w Balicach,
14.15 – 14.30 – Prezentacja firmy: Zakład Mięsny Henryk Kowalczyk,
14.30 – 15.15 – Przerwa obiadowa.
II część – 15.15 – 16.15 – część zamknięta – tylko dla członków Związku.
12.25 – 13.05 – Ekonomiczne aspekty hodowli bydła mięsnego – dr Marek Balcerak – SGGW w Warszawie,
13.05 – 13.20 – Prezentacja firmy Cargill Poland Sp. z o.o. – Paweł Żołyniak,
13.20 – 13.50 – Możliwość wsparcia hodowli bydła mięsnego z PROW 2014 – 2020 – Paweł Kopiński – LODR w Końskowoli,
13.50 – 14.05 – Prezentacja – Bank BGŻ BNP Paribas S.A.,
14.05 – 14.15 – Prezentacja firmy: Zakład Mięsny Henryk Kowalczyk,
14.15 – 15.00 – Przerwa obiadowa.
II część
15.00 – 16.00 – część zamknięta – tylko dla członków Związku.
Kolejne szkolenie dla hodowców odbędzie się:
9 lutego 2017 r. – Centrum Tradycji Mleczarstwa – Muzeum Mleka w Grajewie.
Szczegółowy program szkolenia będzie umieszczony na stronie internetowej.
Hodowcy chętni do uczestnictwa w szkoleniu w Grajewie, proszeni są o zgłoszenie swojego udziału do zootechnika obsługującego stado lub do biura Związku (tel. 22 849 19 10, e-mail: bydlo@bydlo.com.pl) w terminie do 02 lutego 2017 r.